Finale ulaşan büyük hit dizilerin ardından uzantı dizilerle kanal ve yapımcıların gelir akışını sürdürmek istemeleri artık sektörün geleneklerinden biri durumunda. Bu örneklerden bazıları başarısız olurken bazıları ise başarılı şekilde yollarına devam edebiliyorlar. Young Sheldon da The Big Bang Theory’nin artık finale yaklaşması ve hala çok yüksek reytingler alması üzerine gelişmiş bir proje oldu. Dizinin Sheldon Cooper’ının çocukluğunu konu alan dizi, aslında The Big Bang Theory henüz bitmeden yayına başlayarak ilginç bir denemeye dönüştü. Fakat daha da ilginci dizinin, ana dizisinden çok ayrı formatta bir diziye dönüşüp The Big Bang Theory kitlesinden farklı bir izleyici kitlesi edinmesi oldu…

İlk sezondaki formundan hiçbir şey kaybetmeyen dizi, ikinci sezonda da yoluna aynı şekilde devam ediyor. Sezon özelinde bahsedecek çok ekstra bir durumdan bahsetmek zor, çünkü konular ilk sezonla aynı eksende ilerlemeye devam ediyor… The Big Bang Theory ile Amerika’da arka arkaya yayınlanan dizi, zaman zaman bölümler arasında bağ kurmaya da devam ediyor. Bunun en iyi örneği ise The Big Bang Theory’nin final yaptığı, Young Sheldon’ın ise ikinci sezon finali yaptığı gece yaşandı. İkinci sezon finali, The Big Bang Theory severler için dizinin şu ana kadar ulaştığı en yüksek noktaydı demek sanırım yanlış olmaz…

Her ne kadar dizinin ana karakteri Sheldon (Iain Armitage) olsa da senaristler tembelliğe düşmüyor ve diğer karakterlerin hikayelerini de iyi işliyorlar. Cooper ailesinin hemen her ferdini sevmek mümkün. Örneğin Veronica’nın (Isabel May) dizideki rolünün artmasının ardından Georgie’nin (Montana Jordan) diziye katkısı epey arttı. Meemaw rolündeki Annie Potts dizinin zaten gizli yıldızı ve Dr. John Sturgis rolündeki Wallace Shawn’ın rolünün bu sezon epey artmasından da son derece hoşnut kaldım. Bana göre dizideki en güçlü performanslardan bir tanesi kendisine ait…

Reytingleriyle kanalını memnun eden ve The Big Bang Theory’nin de etkisiyle en çok izlenen komedi dizilerinden biri olan Young Sheldon şimdiden üçüncü ve dördüncü sezon onayını aldı. Bu çizgide devam edebilirse de önü uzun yıllar için açık gözüküyor. The Big Bang Theory’nin yokluğunda ekranlardaki en tercih edilesi komedilerden biri olan Young Sheldon’ı The Big Bang Theory’yi izlememiş ya da sevememiş olsanız dahi denemenizi öneririm…

Young Sheldon 2. Sezon

8.2

Puan

8.2/10

Yorum Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.