Süper kahramanlık filmleri furyası bitmek bilmiyor. Bir taraftan Marvel durmaksızın karakterlerine yeni filmler yaparken diğer yandan ezeli rakibi DC Comics de rakibinin altında kalmamak adına çaba gösteriyor. İşte o DC Comics’in bu yıl Suicide Squad ile birlikte sıkı hazırlandığı iki büyük filminden biri en önemli iki karakteri Batman ve Superman’in karşı karşıya geldiği “Batman v Superman: Dawn of Justice” filmi oldu.

Christopher Nolan’ın kısa sürede efsaneleşen Batman üçlemesinden sonra şüphesiz yeni Batman filmleri için beklentiler çok yükseldi. Özellikle Ben Affleck’in yeni Batman olması da ilk etapta anlamsız homurdanmalara neden olmuştu. Fakat Batman v Superman aslında yeni Batman serisi başlangıcı olmaktan ziyade 2013 yapımı Man of Steel’in devam filmi niteliğinde. Zack Snyder yönetimindeki Man of Steel’in beklentileri tam anlamıyla karşılayamaması üzerine ikinci filmde işi sağlamı almak isteyen DC Comics, işin içine Batman’i de katarak ticari başarıyı garanti altına almış oldu. Fakat bunun doğru bir hamle olduğuna dair benim ciddiş şüphelerim var. Bana kalırsa yeni Batman serisi ilk önce kendine has filmiyle çıkış yapmalıydı. Bu şekilde Batman’in yardımcı sayılabilecek bir rolde kaldığı film 1-2 yıl içerisinde gösterilecek ve Ben Affleck’in yöneteceği Batman filmi için de heyecanımızı kırmış oldu.

sam_r7_v6_1_150331_06rl_g_r709f.616311.tif

Batman v Superman, insanların süper kahramanların yararlı mı zararlı mı olduğunu tartıştığı, onlara eskisi kadar saygı göstermedikleri bir ortamda geçiyor. Aslında benzer özelliklere sahip olan ve iyi yönleriyle her daim öne çıkmış olan iki karakterin neden birbirine düşman olacağı benim filmle ilgili en büyük merakımdı. Bunun için ise DC Comics’in kötü karakterlerinden Lex Luthor devreye sokulmuş ve bir noktada Batman ile Superman karşı karşıya getirilmiş. Bunu da olabildiğince mantıklı bir şekilde yapılmasına özen gösterilmiş…

Her ne kadar bazı eleştirmenler yerden yere vurmuş olsalar da ben Batman v Superman’i hiç fena bulmadım, beğendim. Her şeyden önce Ben Affleck, Batman rolüne cuk oturmuş. Affleck sinema kariyerine çok parlak başlamasa da üst üste yaptığı doğru işlerle giderek saygınlaşan biri haline gelmeye devam ediyor. 300 gibi bana göre tarihin en kötü filmleri arasına bile girebilecek bir filmin yönetmeni olarak ünlenen Zack Snyder ise burada hiç fena iş çıkarmamış. Filmin olması gereken karanlık ortam gayet iyi verilmiş. Şüphesiz başka yönetmenin elinde film daha da iyi yerlere gidebilirmiş ama benim Zack Snyder için beklentilerim bir hayli düşük olduğundan fena bulmadım. Özellikle Batman ve Superman’in karşılaştığı kilit sahnedeki yönetimi gayet başarılıydı.

Batman V. Superman: Dawn Of Justice

Sürekli benzer tiplerde karakterlerle benzer performanslar vermesini sıklıkla eleştirdiğim Jesse Eisenberg bu filmde iyi bir fırsat yakalayarak en azından farklı bir işe imza atmış. Performansının çok iyi olduğu konusunda şüpheli olsam da en azından kendisinden nefret ettirmeyi başardı. İzlemekten her daim keyif aldığım Amy Adams da performansıyla beni bir kez daha memnun etmeyi başardı. Filmdeki oyunculara dair tek büyük sıkıntım Jeremy Irons oldu. Bana kalırsa Alfred karakterine hiç mi hiç yakışmayan yanlış bir oyuncu seçimi olmuş. Her sahnesinde filmden soğuma sebebiydi resmen.

Sonuç olarak “Batman v Superman: Dawn of Justice” belki efsaneleşecek bir Batman ya da Superman filmi değildi ama eleştirmenlerin abarttığı gibi yerden yere vurulacak bir film hiç değildi. Gayet izlenebilir olan, düşük olan beklentilerimin üstüne çıkmayı başaran ve pek sevmediğim bir tür olmasına rağmen, üstelik 3 saatlik epey uzatılmış versiyonunu izlerken bana sıkıntı yaşatmayan ortalamanın üstünde bir gişe filmiydi. Özellikle türü sevenlerin es geçmemesi gerekir…

Batman v Superman: Dawn of Justice

6.5

Puan

6.5/10

Yorum Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.