Yüksek getirili yeni projeler üretmekte güçlük çeken Hollywood stüdyoları eski projelerine sarılmaya devam ediyor. Artık durum öyle bir hal aldı ki 5-10 yılda bir yeni Spiderman, Batman rebootlarına tanıklık ediyoruz. Erken rebootlardan biri de King Kong için geldi. 1933 yılından bu yana pek çok kez sinemaya uyarlanan King Kong’un son versiyonu olan Peter Jackson yönetmenliğindeki 2005 yapımı film henüz yeniyken karşımıza yepyeni bir film çıktı. Tabii bu yeni versiyonların giderek daha sık gelmeye başlaması sadece stüdyo tarafıyla değil, seyirci tarafıyla da alakalı. İyiden iyiye tüketim toplumuna dönüşmemiz neticesinde 2005 yapımı film bile artık eski gözüyle bakılan ve kimsenin izlemediği bir konuma düştü…

70’li yıllarda, Vietnam Savaşı’nın olduğu dönemde geçen filmde o savaşı eleştiren Apocalypse Now filmine pek çok gönderme yer alıyor. Bir grup bilim adamı gizemli bir ada keşfediyorlar ve askeri güçleri bu adaya gelme konusunda ikna ediyorlar. Fakat adada beklenmeyen bir misafir vardır ki bu da efsanevi goril King Kong’dan başkası değildir.

Kong: Skull Island’ın Vietnam Savaşı döneminde geçmesi bir tesadüf değil. Film, aslında o dönemin çok eleştirilen militarist düzenine farklı bir açıdan eleştiri yapıyor. İnsanlığın doğaya verdiği zarar da filmin eleştirdiği başka bir konu.

Peter Jackson’ın 2005 yapımı filmini yıllar önce izlemiş olmamdan mütevellit iki film arasında karşılaştırma yapabilmek için hafızam yeterince taze değil ancak 2017 model Kong’un kendi başına değerlendirildiğinde bir gişe filmi için hiç fena olmadığını söylemek mümkün. Günümüzün teknolojik imkanlarından çok iyi yararlanılmış, ana konunun iyi oluşturulması ve içerisinde insana, askeri düzene eleştiri taşıması takdire değer. Ayrıca filmdeki farklı yaratıklar da oldukça iyi tasarlanmış ve gerçekten de tek başına King Kong’a odaklanan bir filmdense Skull Island’ı anlatan bir filme dönüşmüş.

Filmin oyuncu kadrosu da epey zengin. Doğrusu filmi izleme sebeplerimden, özellikle de meraklanarak sinemada izleme sebeplerimden biri Brie Larson’ın varlığıydı. Oscar kazandığı Room’dan sonra izlediğim ilk filmiydi ve buradaki fotoğrafçı rolüyle gişede de başarılı olabileceğini göstermiş oldu. Ekstra bir performansı olmasa bile kendisini izlemekten yine keyif aldım. Samuel L. Jackson,  John C. Reilly, John Goodman kadroda yer alan ve rollerine yakışan oyunculardı. Pek hoşlanmadığım bir oyuncu olmasına karşın Tom Hiddleston da kadroda sırıtmamış.

Uzun lafın kısası Kong: Skull Island, beklentinizi karşılayabilecek türden bir gişe filmi. Çok bilinen bir hikayeyi küçük farklılıklar katarak ilgi çekici kılmayı başarıyor…

Kong: Skull Island

6.5

Puan

6.5/10

Yorum Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.